Школе у Српској издвојиле око 50.000 КМ за дневни центар Космету

12.02.2021.

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов уручио је данас у Вишеграду захвалнице овој општини, те школама из Рудог, Фоче и Вишеграда за подршку изградње Дневног центра „Подржи ме – 9. јануар“ у Косовској Митровици.

Арлов је рекао новинарима да су од октобра до данас акцију изградње центра подржале 84 основне и средње школе из Републике Српске, које су уплатиле око 50.000 КМ.

Захвалнице су уручене вишеградском Средњошколском центру „Иво Андрић“, Основној школи „Рудо“ из истоимене општине, те основним школама „Веселин Маслеша“ и „Свети Сава“ из Фоче.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је ово значајно признање, како због доприноса у изградњи Дневног центра, тако и због дочека дјеце са Космета у Републику Српску.

„Прошле године пандемија нас је спријечила, али се надамо да ћемо ове године дочекати дјецу са Космета и бити им добри домаћини“, истакао је Ђуревић.

Директор Средњошколског центра „Иво Андрић“ Дивна Васић рекла је да овај колектив има изграђену свијест о потреби учествовања у хуманитарним акцијама, што ће наставити да чини и у будућности.

Директор Основне школе „Свети Сава“ из Фоче Јелена Чанчар рекла је да је поносна због признања и истакла да је Фоча укључена у програм пријема дјеце са Космета.

Дневни центар „Подржи ме – 9.јануар“ у Косовској Митровици је намијењен за 158 дјеце и младих са потешкоћама у развоју на подручја Космета, а за завршетак радова потребно је још 50.000 евра.

СРНА