Школе спремне за наставак редовне наставе

19.11.2020.

У основној и средњој школи у Вишеграду данас су дезинфиковане просторије које су кориштене као бирачка мјеста и све је спремно за почетак редовне наставе за 700 основца и 300 средњошколаца, потврђено је Срни у овим васпитно-образовним установама.

Директор Основне школе „Вук Караџић“ Момир Радојчић рекао је да су у централној школи наставу похађали ученици разредне наставе и подручно одјељење Међеђа и да за њих није било прекида у настави.

„Зграда школе за више разреде била је кориштена за изборе, као и подручна одјељења Добрун и подручна школа Копачи и подручно одјељење Поткозара. Извршена је дезинфекција и све је спремно за наставак редовне наставе“, нагласио је Радојчић.

Он је навео да је вријеме паузе за ученике организована онлајн настава, а да ће редовна почети у понедјељак, 23. новембра.

Директор Средњошколског центра „Иво Андрић“ Дивна Васић рекла је да је дезинфикована фискултурна сала, која је кориштена за изборе, те да је све спремно за почетак наставе од понедјељка.

Прекид наставе у основним и средњим школама, чије су просторије кориштене током изборног процеса, траје од 16. до 20. новембра, према одлуци Министарства просвјете и културе Републике Српске.

СРНА