Школе обиљежиле крсну славу

27.01.2020.

Основна школа „Вук Караџић“ и Средња школа „Иво Андрић“ из Вишеграда данас су ломљењем славског колача прославиле Савиндан – школску славу.

Директор Основне школе „Вук Караџић“ Момир Радојчић рекао је да су светосавске свечаности започете академијом која је одржана у суботу, 25. јанаура, у Дому културе.

„Заједно са ученицима прославили смо славу. Значај Светог Саве је немјерљив, свима желим да остану на путу светосавља“, истакао је Радојчић.

Директор Средње школе Дивна Васић рекла је да је овај дан диван повод да се награде најбољи ученици који су у протеклом периоду постигли одличан успјех из свих предмета.

Свечаностима је присуствовао и начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, који је свим ученицима и просвјетним радницима честитао крсну славу.

Он је напоменуо да је ове године први пут одржана светосавска академија коју су организовале школе из овог града.

„То је једна лијепа манифестација за коју се надам да ће постати традиционална. Општина Вишеград ће и даље помагати наше школе чиме ће се стварати бољи услови за школовање“, рекао је Ђуревић.

Свештеник Рајко Цветковић рекао је да је Свети Сава ненадмашива личност која је цијели живот провела са Богом.

„Најбитније је да просвјетни радници знају све о Светом Сави и да то преносе дјеци. Тако дјечица на вријеме упознају Светог Саву и он уђе у њихову душу и срце“, навео је Цвјетковић.

Свечаностима је присуствовао и народни посланик Перо Петровић и представници јавног и политичког живота општине Вишеград.

СРНА