Школа нових лидера потврђује да је будућност на младима

09.04.2024.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић примио је данас Вишеграђанина Виктора Којића, који је завршио Школу нових лидера, коју организује СНСД и кроз коју им пружа прилику да стекну политичка и друштвена знања и вјештине потребне да би у будућности били спремни заузети важно мјесто у политичком животу.
„Драго ми је да СНСД ради на подмлађивању својих кадрова и улаже све напоре како би млади научили о политичком процесу. Овај пројекат је од изузетног значаја и он потврђује да је будућност на младима, који ће својим вјештинама радити за добробит заједнице“, истакао је Ђуревић.

Којић је рекао да је поносан што је имао прилику да начелнику општине пренесе своје искуство након годину дана учешћа на политичком семинару познатом као Школа нових лидера, који се састоји од осам модула.

„Имао сам привилегију да стекнем разноврсна знања и вјештине које су кључне за политички ангажман, али и пословни живот. Детаљно смо истражили организациону структуру, систем функционисања и јавни наступ, што ће нам бити од непроцјењиве вриједности у будућем раду у локалним заједницама“, истакао је Којић.

Он је нагласио вриједност предавања и искустава које су пренијели врхунски предавачи са високих државних функција, а њихова подршка и менторство су били изузетно важни у учењу и расту.

„Кроз ову школу не само да смо стекли нова знања и вјештине, већ смо изградили трајне везе са младима из других општина и градова. Хвала предсједнику Милораду Додику за подршку и иницијативе које су омогућиле овакав програм за развој и напредак младих“, напоменуо је Којић.

СРНА