Систем видео-надзора ефикасан и биће проширен

03.11.2020.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је данас у Вишеграду да се систем видео-надзора у овој локалној заједници показао ефикасним и да ће у наредном периоду бити проширен са одређеним бројем камера, с циљем боље безбједности грађана.

Лукач је рекао да статистички подаци говоре да је стање безбједности на подручју општине Вишеград на задовољавајућем нивоу и да полиција добро ради свој посао.

„Видео-надзор добро функционише, а имамо намјеру да га проширимо јер се показао као добар и ефикасан“, рекао је Лукач новинарима након састанка са начелником општине Вишеград Младеном Ђуревићем.

Он је нагласио да је сарадња између Министарства унутрашњих послова /МУП/ Српске и општине Вишеград на високом нивоу.

Одговарајући на питање новинарима о предстојећим локалним изборима, Лукач је рекао да сваки избори представљају изазов за припаднике МУП-а у смислу безбједности и да су тада појачане активности како би грађани могли на безбједан начин да обаве своју грађанску дужност.

Ђуревић је нагласио да је сарадња МУП-а и општине Вишеград на високом нивоу, те оцијенио да је стање безбједности у овој локалној заједници на задовољавајућем нивоу.

„Општина Вишеград је у претходне четири године издвојила средства којим је набављена опрема видео-надзора, а самим тим је унапријеђена безбједоносна ситуација“, рекао је Ђуревић.

Он је напоменуо да се у посљедњих мјесец дана епидемиолошка ситуација у Вишеграду погоршала и да општина поштује све мјере које доноси Републички кризни штаб.

Министар Лукач посјетио је и Полицијску станицу Вишеград.

СРНА