Састанак ватрогасних јединица Сарајевско – романијске регије

01.06.2017.

У Вишеграду је данас одржан састанак старјешина ватрогасних јединица Сарајевско-романијске регије, поводом припреме за одржавање скупштине Ватрогасног савеза Републике Српске.

Координатор ватрогасних јединица Сарајевско-романијске регије Његош Вукадин рекао је да ће на скупштини бити разматрани финансијски извјештаји, као и успјешност реализације пројеката ватрогасних друштава.

Према његовим ријечима, проблема има, али је у посљедњих десет година много уложено у опремање јединица, а посебно у возила која су веома скупа.

„Желимо да се и у наредном периоду настави са равномјерном расподјелом средстава, те да ватрогасне јединице из ове регије буду адекватно опремљене, обучене и попуњене довољним бројем ватрогасаца“, рекао је Вукадин.

Старјешина Ватрогасне јединице Вишеград Жељко Милошевић рекао је да је на данашњем састанку за члана Управног одбора Ватрогасног савеза Републике Српске поново изабран Његош Вукадин.

Он је додао да је на састанку разматран Закон о измјенама и допунама закона о заштити од пожара, као и предстојеће активности.

СРНА