Сарадња са Бугарском у култури и спорту

02.01.2018.

Делегација из Бугарске, која борави у вишедневној посјети Вишеграду, размотрила је са представницима вишеградске општине могућности сарадње у више области.

Начелник Вишеграда Младен Ђуревић рекао је да је са делегацијом из Бугарске договорен наступ фолклорних друштава из Вишеграда на концерту у Бугарској, у граду Елин Пелин, као и представљање Рукометног клуба из Вишеграда.

„Желимо да предност дамо младима, да упознају различите културе“, истакао је Ђуревић и нагласио да је Вишеград општина која отворених врата дочекује госте, с циљем повезивања и остваривања сарадње.

Консултант на програмима прекограничне сарадње Драган Ћукаловић рекао је да је задовољан посјетом Вишеграду током које је са начелником договорена сарадња у области културе и спорта.

Састанку, у кабинету начелника општине Вишеград, присуствовали су директор Националне дирекције за мигранте Николај Николов, функционер у Министарству унутрашњих послова Љубомир Браниславов и власник бугарске компаније за прераду млијека и производњу млијечнох производа Валентин Милушев.

СРНА