Саниран пут у мјесној заједници Блаце код Вишеграда

03.05.2018.

Мјештани села Блаце, које се налази на двадесетак километара од Вишеграда, уз помоћ механизације коју је обезбједила општина Вишеград санирали су локални пут Главаче – Ђуревићи у дужини од 800 метара.

Организатор акције Зоран Васиљевић рекао је да је општина је обезбједила потребне машине, односно омогућила насипање пута, а да су мјештани искрчили и уредили трасу пута.

„Добар је одзив мјшетана и настојаћемо да у наредном периоду уредимо и сусједне путеве како би становништво могло боље да функционише“, истакао је Васиљевић.

Он је додао да је санирано око 800 метара пута, а да ће ових дана да се уради и главни приступни пут, што ће бити значајно за овај дио општине Вишеград.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је саниран локални пут у Блацама на иницијативу мјештана и људи који су поријеком из ових крајева.

„Мјештани су се организовали и кренули у раскресивање око пута, а општина је обезбједила санацију пута. Следеће године планирамо асфалтирање пута“, истакао је Ђуревић.

Он је нагласио да је потребно помагати села, да је врло мало људи остало да живи, али залагање општине може допринијети да се задржи бар један дио становништва.

Одборник Скупштине општине Вишеград Лазо Чаркић рекао је да је велики значај акције, јер је овдје једина црква на подручју овог краја.

„Да би становништво могло доћи у ово село, ми смо се организовали и раскресали пут. Кренули смо од ове путне комуникације, а надам се да ћемо их ријешити још у наредном путу“, додао је Чаркић.

Један од организатора акције је и Српска православна црквена општина Вишеград.

Свештеник Рајко Цветковић рекао је да у овом селу има црква и да пут много значи и за све вјернике који долазе.

„Наша црква посвећена светој Тројици, спрема се да прослави славу и ово је добро да из љубави и поштовању према светињи поправимо овај пут. Следеће године обиљежићемо 30 година постојања цркве и надамо се да ће тада бити асфалт“, истакао је Цветковић.

Извођач радова је предузеће „Оморика“ из Вишеграда, а општина Вишеград инвеститор за санацију пута у Блацама.