Са премијером Српске о пројектима и нефункционисању локалне скупштине

09.09.2022.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је данас са предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем разговарао о инфраструктурним радовима, те о нефункционисању локалне Скупштине већ двије године због чега нису усвојене потребне одлуке, прије свега, у вези са кориштењем прихода од шума и вода.

„Нисмо у могућности да спроводимо радове и пројекте на терену“, рекао је Ђуревић новинарима након састанка са Вишковићем.

Ђуревић је истакао да је Влада Републике Српске почетком ове године одобрила средства за две веома важна пројекта, а то су реконструкција моста у насељу Добрун и почетак изградње котловнице у насељу Бикавац, гдје има девет стамбених јединица са 198 станова.

Он је навео да се приликом саме јавне набавке дешава то да се до сада нису јавили извођачи због поскупљења грађевинског материјала.

„У сарадњи са Владом извршићемо малу корекцију не би ли намирили средства која су потребна да бисмо кренули у реализацију ових пројеката“, рекао је Ђуревић.

Он је додао да је било ријечи и о преузимању Андрићграда од Олимпијског центра „Јахорина“.

Говорећи о одржавању спортских манифестација у овој општини, Ђуревић је истакао да је Вишеград данас центар веслања на Балкану, гдје ће се око 400 учесника наредних дана такмичити на ријеци Дрини на Балканском првенству.

„Ове године смо остварили рекордан број долазака туриста у нашу општину, а процјењује се да је било око 400.000 гостију“, нагласио је Ђуревић.

Ђуревић је изразио наду да ће од сљедеће године уз нове садржаје Вишеград још једном бити топ дестинација у погледу туризма.

СРНА