Са представницима Цивилне заштите Српске и МУП-а Србије о будућем дјеловању

27.05.2021.

Представници сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије и Управе Цивилне заштите Републике Српске разговарали су данас у Вишеграду са руководством општине о дјеловању на овом подручју да би конкретизовали будућу сарадњу.

Директор Управе Цивилне заштите Републике Српске Милан Новитовић рекао је новинарима да је сарадња са општином Вишеград изванредна и да ће и у будућности ,пронаћи начин да помогнему овој локалној заједници.

„У томе ће нам, као и до сада, помагати Влада Србије. Ми ћемо са колегама из Србије организовати не само посјете него и заједничке програме обука“, навео је Новитовић.

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова и начелник сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије Лука Чаушић рекао је да је циљ посјете конкретизација будуће сарадње.

„Ванредне ситуације не познају границе. Имамо добре односе са свим земљама али, из свима јасних разлога, Република Српска нам је најближа и наши односи су изванредни али ћемо их унаприједити и конкретизовати“, навео је Чаушић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да ова општина захваљујући положају на ријеци Дрини има услове за одржавање различитих обука припадника цивилне заштите, те додао да је дјеловање представника МУП-а Србије и Републичке управе цивилне заштите веома значајно на овом подручју.

СРНА