Рускиње промовишу породичне вриједности у Вишеграду

17.04.2024.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић уприличио је данас пријем за Рускиње, учеснице манифестације „Промоција словенске љепоте од Владивостока до Сокоца“, која његује породичне вриједности и православне традиције.

Ђуревић је рекао да је задовољство бити домаћин дамама из братске Русије.

„Задовољство је што на овај начин промовишемо праве вриједности, а то су породица и дјеца, те тако шаљемо једну лијепу поруку из Вишеграда“, истакао је Ђуревић.

Он је најавио нове посјете и могућност братимљења Вишеграда са још једним градом из Русије.

Јелена Трипичкина каже да се у Вишеграду осјећа као код куће, истакавши да је веома срећна што види да се православље његује у Републици Српској и Србији.

„Желим да моја дјеца и унуци сачувају све Христове тајне и наставе да живе у духу православља, као што ми то чинимо“, рекла је Трипичкина.

Из Владивостока је у Републику Српску стигла Александра Мацкова, која каже да је за њу веома битна ова манифестација.

„Веома ми је важно што сам овдје јер имам могућност у најбољем свјетлу да представим свој град и регију из које долазим“, истакла је Мацкова.

Дарија Швицова мајка је четири дјевојчице и каже да је јачање породичних вриједности најбитније јер све почиње и завршава у породици и она је суштина живота.

„Ми покушавамо да нашу дјецу васпитамо тако да сачувају љубав и све оно што породица представља“, рекла је Швицова, изразивши захвалност за топао пријем у Републици Српској.

Учеснице манифестације „Промоција словенске љепоте од Владивостока до Сокоца“ током боравка у Вишеграду видјеће знаменитости овог града и у Спомен-комплексу у Старом Броду на Дрини одати пошту за 6.000 Срба које су убиле усташе.

На Сокоцу ће у суботу, 20. априла, бити изабрана најљепша и најуспјешнија мама Русије, Србије и Републике Српске која ће представљати ове три земље на Криму на финалу конкурса „Словенска љепота – Евроазија“, рекли су Срни у соколачком Удружењу „Мајка и дијете“.

СРНА