Рјешавање проблема гријања – кључни приоритет

25.07.2023.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић одржао је данас састанак са представницима Комуналног предузећа „Комуналац“, одборницима Скупштине општине Вишеград и члановима Заједнице етажних власника на којем је истакнуто да је приоритет рјешавање проблема централног гријања.

На састанку је било ријечи и о реконструкцији котловница и начину рјешавања постојећег дуговања предузећа „Комуналац“ које испоручује гријање.

Директор предузећа „Комуналац“ Гордана Кривошија рекла је новинарима да је у претходном периоду било проблема везаних за котловнице, односно проблема у дотрајалости система гријања.

„За ову сезону ћемо завршити ремонт котловница, за шта је потребно око 39.200 КМ и због цијене је предложено да се котловнице предају на управљање заједницама етажних власника“, истакла је Кривошија.

Она је напоменула да је проценат наплате гријања око 85 одсто, а проблематично је што се доста корисника одјавило са система гријања.

Представник Заједнице етажних власника „Борово“ Српко Баранац рекао је да је Вишеград туристички град и да се не смије дозволити да у центру града буду лагери са дрвима.

„Има пуно проблема, цијена енергената сваки дан расте. У наредном периоду ће се ријешити проблеми за ову годину, а за наредни период очекујемо да град добије нову котловницу“, истакао је Баранац.

Одборник Скупштине општине Вишеград Младенко Тасић рекао је да су сумирана проблематика која се односи на испоруку централног гријања.

„У претходном периоду дошло је до повећања цијене енергената. Предузеће `Комуналац` није било у могућности да повећава цијену гријања и наставило је да ради по ранијим уговорима, што је довело до одређених дуговања“, рекао је он.

У Вишеграду има око 200 корисника централног гријања.

СРНА