„Рикша“ нова туристичка атракција

02.05.2021.

Нова туристичка понуда однедавно краси Вишеград – трицикл „рикша“ који ће током љетних мјесеци превозити туристе улицама овог града, али и преко ћуприје.

Власник „рикше“ Игор Мучибабић рекао је да је идеја о набавци трицикла дошла спонтано јер је гледао како их људи у свијету возе и објашњавају туристима гдје су дошли, о историји тог мјеста, па се и он одлучио да тако нешто ради.

Он је појаснио да је „рикша“, трицикл са помоћним електромотором, првенствено намијењена туристима који ће на забаван и брз начин разгледати вишеградске знаменитости.

„Вишеград има доста тога да понуди туристима, има доста тога да се исприча. Ту је пуно споменика, историје и ово је путовање кроз историју. Ово је први `рикша` у Вишеграду и окружењу“, нагласио је Мучибабић.

Он је навео да је посебно привлачно туристима и свима који желе да опробају вожњу „рикшом“ то што може да иде преко старог моста.

„Доста људи је први пут видјело и питају идеш ли ти преко ћуприје. Одоговорим потврдно јер је ово као и бицикл. Тад се одушеве и кад крену да се возе кажу да је осјећај много љепши него што изгледа и сви се одушеве“, напоменуо је Мучибабић.

Гости који дођу у Вишеград могу бирати вожњу бродићима по ријеци Дрини или уживати у кануу и на суп дасци.

За оне жељне адреналина ту је зип лајн, за љубитеље пива бир бајк, а на улицама града је и туристички возић.

СРНА