Репрезентативци Српске у каратеу на припремама у Вишеграду

08.03.2022.

Сениорска репрезентација Републике Српске у каратеу боравиће крајем марта на припремама у Вишеграду, договорено је на данашњем састанку начелника општине Младена Ђуревића и представника Карате савеза Републике Српске.

„Велика је част што ће у Вишеграду бити одржана оваква врста припрема јер је Карате савез Републике Српске изњедрио многа имена и остварио веома добре резултате у цијелом свијету. Чланови Карате савеза су осам пута добили награду за најбоље спортисте Републике Српске“, истакао је Ђуревић.

Он је напоменуо да ће општина помоћи све активности за припреме у каратеу, али и за остале спортове.

„Општина располаже довољним капацитетом и инфраструктуром да се тренинг центар направи у Вишеграду и о томе ћемо разговарати у наредном периоду“, нагласио је Ђуревић.

Предсједник Карате савеза Републике Српске Драгиша Јовановић рекао је да ће Вишеград бити домаћин за припреме у каратеу од 25. до 27. марта.

„Најважније такмичење је Првенство БиХ у каратеу за сениоре које ће бити одржано 10. априла. Очекујемо већи број каратиста из Републике Српске и бољи пласман за репрезентацију БиХ. Омогућили смо нашим сениорима да заједно раде и тренирају што ће повећати квалитет њиховог рада“, истакао је Јовановић.

СРНА