Репрезентативци Српске у каратеу на припремама у Вишеграду

28.03.2022.

Сениорска репрезентација Републике Српске у каратеу боравила је током викенда на припремама у Вишеграду, а домаћин им је била општина Вишеград.

Спортисте је у сали Средњошколског центра „Иво Андрић“ поздравио начелник општине Младен Ђуревић који је рекао да су спортисти у овом граду увијек добродошли.

„Драго ми је да имамо инфраструктуру која је потребна спортистима за припреме и да су гости задовољни боравком у Вишеграду. Каратисти у нашем граду, али и у Републици Српској су успјешни и морамо учинити све да им омогућимо што боље услове за тренинг“, истакао је Ђуревић.

Предсједник Карате савеза Републике Српске Драгиша Јовановић рекао је да су задовољни боравком у Вишеграду и да су услови били и више него што су очекивали.

„Хвала општини Вишеград и начелнику на доброј организацији. Каратисти се припремају за Првенство БиХ које ће бити одржано 10. априла“, истакао је Јовановић.

Тренер Карате клуба „Дрина“ Ненад Леканић рекао је да су у Вишеграду одабрани каратисти који имају значајан резултат у БиХ.

„Они кроз заједнички рад треба да унаприједе свој карате. Овдје је око 30 такмичара из цијеле Републике Српске и оваквим начином организовања тренинга можемо унаприједити карате спорт у Републици Српској“, нагласио је Леканић.