Реконструкција објекта за смјештај позитивних на вирус корона

27.07.2020.

У Дому за лица са инвалидитетом у Вишеграду у току је реконструкција једног од објеката у оквиру установе ради премјештања позитивних штићеница, рекао је помоћник директора ове установе Перо Крстић.

Он је навео да су у Дому за лица са инвалидитетом у Вишеграду на вирус корона позитивне 33 штићенице и четири радника и истакао да су примијењене све неопходне мјере да би ситуација била стављена под контролу.

„Према упутствима Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске адаптирамо зграду старе школе која ће нам служити за изолацију позитивних корисница чије здравствено стање није озбиљно угрожено“, додао је Крстић.

На састанку општинског Штаба за ванредне ситуације речено је да је функционисање Дома здравља у Вишеграду нормализовано и да се враћају љекари који су били позитивни на вирус корона, као и да је примјетан мањи број пацијената који се јављају са симптомима вируса.

Санитарни инспектор обишао је протеклог викенда угоститељске објекте у Вишеграду и утврдио да се поштују прописане мјере, а комунална полиција није евидентирала кршење мјера кућне изолације.

Из Штаба су апеловали да становници поштују прописане мјере, да смање окупљања и да држе социјалну дистанцу.

СРНА