Разговарано о локацији Узамнице за потребе локалних инвестиција

15.02.2023.

Правобранилац Републике Српске Милимир Говедарица разговарао је у Вишеграду са начелником Младеном Ђуревићем о преносу власништва са Републике Српске на ову општину над више од 450.000 метара квадратних земљишта и објеката на подручју Узамнице са циљем реализације инвестиционих пројеката.

Говедарица је навео да је Влада Републике Српске донијела ову одлуку, те да је разговарано о рјешавању имовинско-правних односа.

Он је истакао да су у овој општини, иако радећи у турбулентним политичким условима, успјели да на професионалан начин обаве велики посао на том плану.

„Све ово не би било могуће без активне и стручне сарадње са општинским службама и начелником, а у виду доношења просторно планских аката. Општина Вишеград би требала бити примјер за све друге општине од Требиња до Рибника јер је то неопходан услов за Владу да пребаци земљиште у власништво локалних заједница како би се могла извршити промјена намјене тога земљишта“, рекао је Говедарица.

Ђуревић је истакао да је сарадња општине Вишеград са Правобранилаштвом Републике Српске изванредна.

Он је истакао да је локација Узамница у непосредној близини хидроелектране „Вишеград“ веома значајна с обзиром на то да општина Вишеград нема површине које би могла користити за привредне сврхе.

„Имамо идеје за тај простор и у наредном периоду ће оне бити конкретизоване и ићи ће се у њихову реализацију“, прецизирао је Ђуревић.

СРНА