Распоред богослужења за васкршње празнике

13.04.2017.

На подручју општине Вишеград у свим храмовима на Васкрс ће бити служене васкршње литургије, рекао је свештеник Средоје Андрић.

У Храму Пресвете Богородице на Мегдану и у Храму Светог Саве на Горњој Лијесци света литургија почеће на Васкрс у 5.00 часова, у Храму Светог цара Лазара у Андрићграду биће служена у поноћ, а у Храму Свете Тројице у Блацама у 7.00 часова на Васкрс.

У Храму Зачећа Светог Јована у Вишеградској Бањи литургија ће бити служена другог дана Васкрса у 9.00 часова, након чега ће бити одржана васкршња Туцијада, а биће изабрано најљепше украшено и најтврђе јаје.

Храм Светог цара Лазара у Андрићграду на Васкрс је припремио пригодан програм у којем ће учествовати дјечији хор „Сунце“ из Вишеграда, а након тога у 18.00 часова биће одржано такмичење за избор најљепшег и најтврђег јајета.

Васкршња литургија у Манастиру Успенија Пресвете Богородице у Добруну почеће у 7.30 часова, а у манастирима Светог оца Николаја у Добрунској Ријеци и Вазнесења Господњег у Вардишту почеће на Васкрс у 6.00 часова.

Другог дана Васкрса, у Манастиру Светог оца Николаја у Добрунској Ријеци биће одржана васкршња Туцијада са почетком у 10.00 часова.

СРНА