Радиће се на развоју сеоског туризма

08.03.2023.

Вишеград има потенцијал за развој сеоског туризма, оцијенили су начелник општине Младен Ђуревић и представници Туристичке организације, те за 30. марта најавили мини-конференцију власника сеоских домаћинстава из Српске и Србије.

Ђуревић је рекао новинарима да је циљ ове конференције размјена искустава, али и начин да општина сагледа начине и предвиди средства за помоћ развоју сеоског туризма.

Он је навео да ће гости из Српске и Србије на мини-конференцији имати могућност да пренесу искуства, а осим њих учествоваће власници објеката који пружају услуге приватног смјештаја, као и власници сеоских домаћинстава са подручја општине.

„Сеоски туризам је у експанзији, а наша општина има сјајне потенцијале за то, те смо ријешени да размотримо искуства успјешних у овој области“, изјавио је Ђуревић.

Директор Туристичке организације Вишеград Марко Божић рекао је да су на састанку дефинисали циљеви заједничког дјеловања локалне управе и Туристичке организације.

„Економски оснажити села, побољшати квалитет живота и учинити да млади људи остану на њима, а свим снагама радити на повратку оних који су отишли“, истакао је Божић.

Он је нагласио да је ово први састанак на којем су утврђене смјернице рада, а у плану је и контакт са људима који имају регистрована сеоска домаћинства како би се наставило дјеловање с циљем развоја сеоског туризма.

СРНА