Радиће се на проширењу туристичке понуде Вишеграда

24.03.2023.

Бања „Вилина влас“ спада међу велике туристичке потенцијале Републике Српске и општине Вишеград, те ће се у сарадању са ресорним министарством радити на проширењу туристичке понуде ове локалне заједнице, истакнуто је данас на састанку министра трговине и туризма Дениса Шулића и начелника Младена Ђуровића.
Шулић је изразио задовољство што је Општинска управа направила додатан искорак у туристичкој понуди, наводећи да из године у годину све више људи долази у Вишеград.

„Превасходна окупација, нама у ресорном министарству и у Општинској управи, биће да људи остају дуже него што су до сада остајали у Вишеграду“, изјавио је Шулић новинарима након састанка.

Он је истакао да је здравствени туризам доста развијен у Републици Српској и да ће дати максималан допринос и „Вилиној власи“ и осталим бањским центрима да подигну квалитет и повећају број туриста.

Шулић је нагласио да интегрисани гранични прелаз Вишеград-Котроман има пуну подршку и од Министарства трговине и туризма Републике Српске да би се пројекат што прије завршио.

Ђуревић је рекао да Вишеград има много потенцијала у туризму и да је са министром договорио сарадњу, као и да су разговарали о низу пројеката које ће реализовати.

„Уз помоћ Владе Републике Српске и Министарства трудићемо се да поправљамо садржаје и да правимо нешто ново што ће задржати туристе да остају два и више дана“, истакао је Ђуревић.

Он је нагласио да је на састанку било ријечи и о новим манифестацијама које ће планирати у сарадњи са Министарством.

„Број ноћења који је из године у годину већи говори да имамо шта да понудимо туристима“, закључио је Ђуревић.

СРНА