Рачунарска опрема за основну и средњу школу

08.10.2020.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић уручио је данас информатичку опрему за Основну школу „Вук Караџић“ и Средњу школу „Иво Андрић“, као и смарт телевизор за дјецу у продуженом боравку у вишеградској основној школи.

„Надам се да ће ученици, професори и наставници на најбољи могући начин искористити ову донацију и да ће се боље информатички образовати, на задовољство свих“, рекао је Ђуревић.

Он је истакао да општина Вишеград помаже ученицима и наставницима у обезбјеђивању услова за квалитетан образовни програм.

„Нећемо стати на томе. Планирали смо да урадимо и ограду око школе ради безбједности наше дјеце, али нас је ситуација са вирусом корона пореметила, те се надамо да ћемо то реализовати у наредном периоду“, навео је Ђуревић.

Директор Средње школе „Иво Андрић“ у Вишеграду Дивна Васић истакла је да је ова школа добила осам нових рачунара за потребе рачунарског кабинета.

„Наша школа је позната по добрим информатичарима, подигли смо школовање на виши ниво, омогућили смо дјеци да прошире информатичка знања“, рекла је Васићева.

Директор вишеградске основне школе Момир Радојчић нагласио је да је уз помоћ општине Вишеград подигнут стандард и квалитет наставе, као и повјерење родитеља.

„Број дјеце у продуженом боравку у нашој школи је све већи. Продужени боравак је нешто најбоље што се примјењује у основним школама посљедњих година, јер то много значи родитељима и ђацима, а нарочито родитељима који су запослени, јер њихова дјеца имају сву неопходну бригу и пажњу“, навео је Радојчић.

СРНА