Пуштена у рад нова лед расвјета на осам локација

05.04.2018.

На осам локација у Вишеграду данас је пуштена у рад нова лед расвјета, за шта је из буџета општине издвојено око 80.000 КМ, потврдио је начелник општине Младен Ђуревић.

Он је истакао да ће пројекат јавне расвјете бити настављен у још неколико насеља, те да се почело са израдом пројектне документације, за шта је предвиђен дио новчаних средстава.

„Планирамо да промијенимо сву расвјету у лед расвјету, која ће утицати на уштеду електричне енергије, што ће бити примјетно у трошковима“, додао је Ђуревић.

Према његовим ријечима, нова лед расвјета пуштена је у Улици солунских бораца, Гаврила Принципа, те мјесним заједницама Вардиште, Добрун и Каоштице.

Начелник општинског Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Александар Ђукановић рекао је да је општина у току прошле године издала грађевинску дозволу за фазну изградњу јавне расвјете на укупно 17 локација и спровела тендер за изградњу јавне расвјете на осам локација.

„Ове године ће се наставити са израдом техничке документације, рјешавањем имовинско-правних односа и издавањем потребних одобрења за изградњу јавне расвјете на другим локацијама на подручју општине“, истакао је Ђукановић.

Он је напоменуо да је у насељима Вучине и Црнча извршена замјена дотрајалих расвјетних тијела са новим лед расвјетом.

Мјештанин Вардишта Милан Грујевић рекао је да нова расвјета много значи, јер у посљедњих 50 година овдје ништа није урађено, те у име свих мјештана Вардишта захвалио начелнику и општини на овом пројекту расвјете.

СРНА