Пуна подршка ресорног министарства општини и Борачкој организацији

27.05.2023.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић изјавио је да ово министарство пружа пуну подршку општини Вишеград и локалној Борачкој организацији у реализацији планираних пројеката.

„У протеклом периоду доста тога је урађено како би се унаприједио положај борачких категорија у Вишеграду. Разговарали смо између осталог о завршетку стамбене зграде за борачку популацију у насељу Грача“, рекао је Егић новинарима након састанка са начелником Вишеграда Младеном Ђуревићем.

Ђуревић се захвалио Егићу на данашњој посјети и истакао да ће ова локална заједница у сарадњи са ресорним министарством и Владом Републике Српске реализовати низ пројеката како би се побољшао положај породица погинулих бораца, ратних војних инвалида и демобилисаних бораца Војске Републике Српске.

„Средства за изградњу стамбеног објекта су обезбијеђена и преостаје нам да у наредном периоду буде израђена пројектна документација и да се обави избор најповољнијег понуђача“, рекао је Ђуревић.

Он је нагласио да општина има добру сарадњу са Борачком организацијом Вишеград те да се значајна средства издвајају из буџета за њен рад.

СРНА