Прво мјесто освојила „Енергија“ из Бања Луке

21.02.2022.

Карате клуб „Енергија“ из Бањалуке освојио је прво мјесто на Првенству Републике Српске у каратеу које је одржано у Вишеграду и на којем је учествовало више од 300 такмичара из 42 карате клуба.

Друго мјесто освојио је „Нитен“ из Градишке, а треће „Синђелић“ из Бањалуке.

Делегат овог такмичења Марко Микавица рекао је да је такмичење одржано јуче у 380 дисциплина, што екипно што појединачно, у категоријама јуниори, кадети и У21.

Микавица је захвалио општини Вишеград и предузећу „Хидроелектране на Дрини“ који су препознали значај спорта и дали пуну подршку организацији овог такмичења у Вишеграду.

„Наш град је у протекла два дана био домаћин за око 400 гостију, спортиста, службених лица, тренера. Наши гости су били задовољни и срећни, а своје одушевљене нису крили“, рекао је Микавица.

Драгиша Јовановић, предсједник Карате савеза Републике Српске који је организатор првенства, подсјетио је да је протеклих година на оваквим такмичењима учествовао много мањи број такмичара те похвалио техничког организатора Карате клуб „Дрина“ из Вишеграда.

Срђан Шакић из Бањалуке, врховни судија на јучерашњем првенству, истакао је да су на такмичењу били пристуни републички и међународни арбитри и додао да је првенство протекло у веома доброј атмосфери без озбиљнијих повреда.

Карате савез Републике Српске чине три регије Романијско-херцеговачка, Крајина и Бирач-Мајевица-Семберија.

СРНА