Пружаоци услуга у туризму учили о дигиталним каналима продаје

20.02.2024.

Дводневна радионица „Употреба дигиталних канала продаје“ окупила је у Вишеграду двадесетак пружалаца услуга у туризму и угоститељству, те полазнике који тек планирају да се баве сеоским туризмом из Прибоја, Пријепоља и Бајине Баште из Србије, те Вишеграда и Рогатице.

Координатор Радне групе за регионални и рурални развој Даница Нешевић рекла је да на радионици раде са пружаоцима услуга у туризму и да кроз обуке унапређују њихове капацитете.

„Радионица је организована с циљем едукације из области туризма, угоститељста и маркетинга, односно како активирати профил на `Букингу` и позиционирати свој бизнис у оквиру те платформе“, рекла је Нешевићева новинарима.

Регионални координатор Анђа Вукчевић Зорић рекла је да је са учесницима настојала да унаприједи њихове канале продаје, те их усмјерила да развију нове производе.

„Едуковали смо их и показали смо им како да раде на презентацији својих домаћинстава. Циљ радионице је да оснажимо наше кориснике и да их научимо како да на најбољи начин користе канале“, истакла је Зорићева.

Директор Туристичке организације Вишеград Марко Божић рекао је да су учесници упознати о кориштењу дигиталних канала у смислу промоције и боље понуде.

Један од учесника радионице је Драгица Ојданић, која се сеоским туризмом бави пет година.

„Увијек има иновативних ствари око нас које треба да пратимо и да радимо на њима да би се усавршавали и напредовали“, истакла је Ојданићева.

Организатор радионице, која се завршава данас, је Стална радна група за регионални рурални развој у Југоисточној Европи.

СРНА