Проходност путева у Вишеграду задовољавајућа

05.01.2017.

Први овогодишњи снијег забијелио је улице у Вишеграду, али упркос снијегу који пада саобраћај се на путевима у Вишеграду одвија несметано, речено је Срни у предузећу „Комуналац“ из Вишеграда.

Висина снијега износи 10 центиметара, а на чишћењу локалних путева ангажоване су машине предузећа „Комуналац“ из Вишеграда.

У „Комуналцу“ кажу да се на улице посипа со и абразивни материјал да не би дошло до смрзавања, те додају да је све спремно ако буде и већих падавина.

„Имамо и људе који лопатама чисте тротоаре, тако да се може доћи до свих важнијих установа“, кажу у овом предузећу.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић очистио је снијег испред општине Вишеград, апелујући да грађани очисте снијег испред улаза у своје зграде, тротоаре испред кућа, али и да они који могу помогну зимској служби.

„Личним примјером сам показао како би свако требао испред свог објекта да очисти снијег, који је нападао. Сви се радујемо снијегу, а посебно најмлађи, а да би омогућили бољу проходност потребно је да сви допринесемо чишћењу“, рекао је Ђуревић.

Он је истакао да су сви грађани једнаки, да је и начелник грађанин као и сви остали, који треба да својим примјером укаже на рад.

Замјеник начелника општине Вишеград Младенко Тасић рекао је да је обавеза свих привредних субјеката да очисте снијег, те да је руководство општине на овај начин показало да сви изађу испред својих објеката и да очисте снијег.

Руководилац Радне јединице „Романијапутеви“ Вишеград Богдан Ђукановић рекао је да снијег није проузроковао проблеме у саобраћају, а да су сви регионални и магистрални путеви  проходни.

На превоју Сјемећ висина снијега износи од 25 до 35 центиметра, а на осталим путним правцима има угаженог снијега, па се возачима скреће пажња на опрезну и условима пута прилагођену вожњу.

Све екипе „Романијапутева“ су на терену и чисте снијег и посипају абразивни материјал.