Продужена туристичка сезона у Вишеграду

01.10.2021.

Вишеград, који из године у годину обара туристичке рекорде, туристи и даље посјећују, иако је љетна сезона званично завршена, а постоје најаве и нових долазака.

„Имамо најаве долазака још туристичких група. Туристи долазе иако је 27. септембра званичан крај љетне сезоне у овом граду“, рекао је новинарима Бранислав Андрић из Туристичке организације, истичући да је љетна сезона била успјешна.

На вишеградским улицама могу се видјети бројни туристи, који у овај град долазе индивидуално или у групама.

Група аргентинских туриста боравила је готово седам дана.

Дијего Гомез из Аргентине рекао је да му се много свиђа Вишеград, да је овај град посјетио и раније, а да је сада дошао са групом туриста.

Гомез је навео да у својој земљи предаје историју Балкана и због тога воли ове крајеве, као и да је читао дјела Иве Андрића, те да је због тога увијек желио да види мост и осјети живот овдје.

„Србија и БиХ имају дивне људе, а земље су лијепе. Сви имамо лијепо мишљење о свему што смо доживјели“, нагласио је Гомез и додао да су и претходних година долазиле веће групе из Аргентине, изразивши очекивање да ће и наредних година посјетити овај град.

Моника из Аргентине рекла је да се прелијепо провела у Вишеграду, мирном граду са лијепим мјестима за обилазак.

„Обишли смо споменике, град је чист, људи су добри“, нагласила је Моника.

Ана из Аргентине навела је да је Вишеград прелијеп град и да су људи гостопримљиви.

У Вишеграду је ове године забиљежен велики број долазака туриста из сусједних земаља. Примјетно је повећање броја долазака излетничких група које бораве на Златибору и Тари, а један дан свог одмора одвоје и за посјету Вишеграду.

Осим аутобусом, организоване туристичке групе са планине Таре у Вишеград долазе и бродом током љетних мјесеци, крстарећи кањоном ријеке Дрине.

СРНА