Припремљен Нацрт стратегије локалних путева

18.04.2017.

Скупштина општине Вишеград на предстојећој сједници крајем априла требало би да разматра Нацрт стратегије развоја локалних путева и улица на подручју општине за период 2017-2026. година, чији је циљ повећање безбједност учесника у саобраћају и модернизација путне мреже.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је након састанка са члановима Савјета за безбједност саобраћаја да тај документ има за циљ да се дефинише тренутно стање путне мреже, затим модернизацију и реконструкцију путне мреже, те системски приступ одржавању и заштити путева.

Потпредсједник Савјета за безбједност саобраћаја општине Вишеград Владимир Гладанац рекао је да стратегија представља документ који ће служити као водиља у будућем периоду за све што ће бити у служби грађана, с циљем повећања безбједности у саобраћају.

„Овом стратегијом су предвиђење јасне микролокације које ће довести до повећања капацитета саобраћаја, те мреже које ће доводити до мањег броја незгода“, истакао је Гладанац.

Он је напоменуо да раније нису прављене стратегије, те да ово представља напредак у односу на претходни период.

Начелник општинског Одјељења за просторно уређење и стамбено комуналне послове Александар Ђукановић рекао је да ово одјељење припрема стратегију развоја локалних путева и улица на подручју општине Вишеград на период од десет година.

„Стратегију ће разматрати и усвајати Скупштина општине Вишеград, а прије него што дође пред одборнике, сматрали смо да је потребно да Савјет за безбједност саобраћаја размотри стратегију, да своје примједбе, сугестије, мишљење, како би стратегија била што квалитетнија“, истакао је Ђукановић.

Састанку Савјета за безбједност присуствовали су представници основне и средње школе, Ауто-мото савеза, полицијске станице и општине Вишеград.

СРНА