Припреме за Балканско првенство у веслању теку по плану

16.03.2022.

Припреме за Балканско првенство у веслању, које ће бити одржано у Вишеграду од 9. до 11. септембра, реализују се према плану, у координацији свих релевантних носилаца веслачког спорта у Републици Српској и БиХ, саопштено је из Организационог одбора на чијем је челу је директор Јавне установе „Воде Српске“ Мирослав Миловановић.

Овај значајан спортски догађај, који ће окупити више од 400 веслача, тренера, веслачких званичника и представника медија из девет балканских земаља, велика је прилика за промоцију спортског и туристичког потенцијала ријеке Дрине, Вишеграда и Републике Српске.

Предсједник Веслачког савеза БиХ Небојша Марковић и предсједник Веслачког савеза Републике Српске Емир Кустурица заједнички прате план спољног и унутрашњег уређења Интернационалног веслачког центра на Дрини, на локацији Сасе у Вишеграду.

На приједлог Милана Трнинића, предсједника Извршног одбора Веслачког савеза Републике Српске, техничка и извршна организација Балканског првенства у веслању повјерена је Веслачком савезу Српске и Веслачком клубу „Једрина“ из Вишеграда, саопштено је из Јавне установе „Воде Српске“.

Организацију Балканског првенства у веслању 2022. подржало је више институција и привредних друштава у Републици Српској – Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, Јавна установа „Воде Српске“, општина Вишеград, предузеће „Хидроелектране на Дрини“ с циљем промоције спорта и здравог начина живота.

Према најавама, овај велики спортски догађај као покровитељи ће подржати и бројне друге компаније и привредници.

Домаћинство Балканског првенства у веслању 2022. године додијељено је Веслачком савезу БиХ и Веслачком савезу Републике Српске на конгресу Балканске веслачке федерације одржаном прошле године у Струги у Сјеверној Македонији.

СРНА