Примљено 70 приправника у јавним установама и предузећима

05.09.2018.

У јавним установама и предузећима на подручју општине Вишеград, приправнички стаж је почело да обавља 70 приправника, које финансирају Завод за запошљавање Републике Српске и општина Вишеград.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да ће приправнички стаж од годину дана одрадити 36 особа са високом стручном спремом и да ће бити финансирани од стране Завода за запошљавање, док ће 34 лица са средњом стручном спремом бити финансирана из општинског буџета.

„За ове намјене из буџета општине издвојили смо 150.000 КМ“, истакао је Ђуревић, те додао да одрађивање приправничког стажа много значи како би млади људи лакше дошли до запослења.

Директор Центра за социјални рад Дејан Савић рекао је да је одређивање приправничког стажа добра прилика за стицање радног искуства.

„Приправнички стаж представља једну врсту оспособљавања за будуће запослење, тако да нам је драго што и наша установа учествује у овом пројекту“, истакао је Савић.

Он је додао да су запослена четири радника и то дипломирани психолог и дипломирани педагог, дипломирани економиста и једно лице са средњом стручном спремом.

(СРНА)