Прикупљено 2.500 КМ за Милоша Божовића

07.04.2023.

У Вишеграду је на добротворном концерту за Милоша Божовића у прикупљено више од 2.500 КМ за наставак лијечења младог фудбалера.

Концерт је организовало Удружење гуслара „Вожд Карађорђе“ из Вишеграда, а учешће су узели и гуслари и извођачи изворне пјесме из Источног Сарајева и Сокоца, као и интерпретатор народне музике Саво Радовић.

Предсједник Удружења гуслара „Вожд Карађорђе“ Радомир Андрић рекао је да су гусле древни инструмент уз који се износе туге и радости, али и инструмент човјекољубља што се и овај пут показало.

„На овој вечери прикупили смо више од 2. 500 КМ и можемо бити задовољни, а Вишеград је показао своју хуманост“, истакао је Андрић.

Добротворној вечери присуствовао је и начелник општине Вишеград Младен Ђуревић позвао је грађане да се укључе у овакве акције да би помогли изљечење младог Божовића.

Потпредсједник КУД „Завичај“ Соколац Слободан Комленовић каже да су позив за учешће прихватили пуног срца.

„Дошли смо да дамо допринос умјетничком програму али смо се потрудили да дамо и финансијску помоћ за Милошево изљечење“, рекао је Комленовић.

Интерпретатор народне пјесме Саво Радовић одлучио је да да свој допринос, наводећи да је 3о година живио у Аустралији, а сада је дошао из Београда да помогнем младом човјеку из његовог родног краја.

Милош Божовић на утакмици 2014. године задобио је тешку повреду главе као голман јуниорске екипе Фудбалског клуба „Славија“ из Источног Сарајева. За његов опоравак неопходан је наставак лијечења у Русији.

СРНА