Прикупљање донација поводом обиљежавања 100 година клуба

24.04.2023.

Управа Фудбалског клуба /ФК/ „Дрина ХЕ“ покренула је акцију прикупљања донација на интернет платформи поводом 100 година постојања клуба како би прикупили довољно средстава за обиљежавање овог јубилеја, те за стабилизацију клуба и његов повратак у Прву лигу Републике Српске.

Предсједник Клуба Дејан Крсмановић рекао је Срни да је управа донијела одлуку да, уз подршку љубитеља спорта и фудбала, наредне године достојно обиљежи велики јубилеј клуба.

„Ми смо једна од ријетких општина у Републици Српској која има спортски колектив стар један вијек и стога нам је дужност и обавеза да то на најбољи начин испромовишемо и да клуб вратимо на стазе успјеха“, истакао је Крсмановић.

Он је напоменуо да је интернет платформу //gofund.me/64ef0b17  покренуо Лазар Ивановић, Вишеграђанин који живи у САД, те да сви који желе могу учествовати у донацијама, без обзира на мјесто становања.

„За опстанак клуба нама је битна подршка свих људи који су везани за овај спорт и град, те позивамо све који нам могу бити од помоћи да буду дио тима ове велике спортске породице, као и спортисте који имају фотографије и писана документа да нам се јаве да бисмо све прикупили за израду монографије клуба“, навео је Крсмановић.

ФК „Дрина ХЕ“ из Вишеграда је један од најстаријих спортских колектива у Републици Српској, основан у јесен 1924. године.

У клубу тренутно тренира више селекција – пионири, кадети, јуниори, те сениорски тим, са укупно око 200 чланова. Клуб сарађује са Школом фудбала „Бамби Соко“ у којој млади фудбалери стасавају и уче прве фудбалске кораке.

СРНА