Пријем за вуковце и одликаше основне и средње школе

31.05.2022.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић организовао је данас пријем за вуковце и одличне ученике основне и средње школе.

Он је честитао ученицима за знање, труд и рад, те истакао да су током школовања показали завидне резултате.

„Ми ћемо и даље бити њихова подршка током школовања и настојаћемо да таленат и труд буду награђени на најбољи начин“, рекао је Ђуревић.

Он је указао да је младима потребна подршка да би се усмјерили у правцу у којем могу да остваре најбоље резултате.

Ученица Марија Мирковић навела је да из основне школе носи најљепше утиске и да ће уписати гимназију.

Наставник српског језика у Основној школи „Вук Караџић“ Драгана Дикић нагласила је да је задовољна генерацијом матураната и да очекује да ће и у наставку школовања бити добри ђаци и људи.

„Наша школа је претходних година имала изузетну сарадњу са општином Вишеград и предузећем `Хидроелектране на Дрини`. Кад год смо се обратили, излазили су нам у сусрет приликом организације такмичења“, напоменула је Дикићева.

Ученик Економске школе Младен Јовановић рекао је да велики труд уложен у постизање одличног успјеха и да планира да упише Економски факултет на Палама. Он је захвалио Општинској управи што је показала да мисли на младе.

Директор Средњошколског центра „Иво Андрић“ Драгана Зечевић рекла је да је ово успјешна генерација матураната.

„Ученицима желимо много среће у даљем образовању, да се након школовања врате у свој град и да сви раде на његовом унапређењу“, поручила је Зечевићева.

Она је захвалила за помоћ општини Вишеград и предузећу „Хидроелектране на Дрини“.

У Основној школи „Вук Караџић“ одличним успјехом школовање је завршило 35 ученика, а у Средњој школи „Иво Андрић“ 20 ученика.

СРНА