Пријем за веслаче у општини Вишеград

29.04.2018.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић организовао је пријем за веслаче који учествују на кајак-кану регати Меморијал „Витомир Диздаревић – Адмирал Кук“.

„Велико задовољство је бити домаћин веслачима који су дошли из многих европских земаља. Ми ћемо и наредних година помагати овакву манифестацију, јер је ово добра промоција за наш град“, истакао је Ђуревић.

Он је учесницима пожелио угодан боравак у Вишеграду.

Организатор веслачке регате Дејан Јовановић рекао је да су у Вишеград стигли учесници из Њемачке, Аустрије, Бугарске, Румуније, Пољске и Србије.

„Сарадња коју имамо са општином је одлична. Учесници су представили своју земљу, а Вишеград заслужује овакву манифестацију“, истакао је Јовановић.

Учесник регате Радован Цвијић из Хрватске рекао је да у Вишеград долази други пут са веслачима.

„Природа је прелијепа, овдје се дружим са људима који су позитивни и воле одмор“, рекао је Цвијић.

Учесник Барбара Винковић из Њемачке рекла је да весла сваке године и да је одушевљена природом и људима.

Одборник у Скупштини општине Вишеград Дарко Андрић рекао је да му је драго да регата креће из Вишеграда, јер је ово догађај који промовише град.

„Очекујем да ће учеснике послужити лијепо вријеме и да ће уживати у ономе што Вишеград може да понуди“, додао је Андрић.

Регата креће сутра од Вишеградске ћуприје према етно-кампу „Стари брод“, испред бране на Перућцу прелази у Републику Србију и наставља Дрином до ушћа у ријеку Саву и завршава у Сремској Митровици.

Организована је као успомена на доајена кајакаштва Витомира Диздаревића званог Адмирал Кук.

СРНА