Пријем за учеснике награђеног филма „Љубав у касаби“

03.10.2019.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић примио је данас глумачку екипу и друге учеснике из ове општине у филму „Љубав у касаби“ који су освојили прво мјесто на недавно одржаном „Вива филм фестивалу“ у БиХ.
„Ово је за Вишеград велики успјех и још један показатељ да наша дјеца имају различите таленте, а ми ћемо и даље подржавати њихов рад“, рекао је Ђуревић.

Ђуревић је изразио увјерење да ће неки од учесника у овом филму наставити да се баве филмском продукцијом и глумом.

Директор Средње школе „Иво Андрић“ Дивна Васић истакла је да радује успјех ученика ове школе који су показали креативност при изради филма по мотивима из истоимене Андрићеве приповијетке.

„Школа подржава њихов рад и отворени смо за све врсте пројеката јер знамо колико је битан и тај сегмент у образовању“, навела је Васићева.

Професор српског језика и књижевности Бојан Николић рекао је да је ово ново искуство за ученике у којем су научили како се прави филм.

Сценариста филма Јована Вујичић рекла је да су током пројекта научили како дјеловати као тим.

„Директорица школе нас увијек упућује ка Иви Андрићу јер то представља наш град и ми смо са тим хтјели да се представимо на фестивалу“, истакла је Вујичићева.

Главна мушка улога у филму Данило Милисављевић рекао је да је за њега ово ново искуство које је употпунило знања из глуме.

У званичној селекцији петог „Вива филм фестивала“, који је одржан од 18. до 22. септембра, у категоријама туризам, екологија и религија приказана су 94 филма, а у званичној селекцији 17 омладинских филмова.

За освојено прво мјесто учесници у филму „Љубав у касаби“ добили су камеру, а у наредном периоду планирају основати филмску секцију.

Филмови су резултат рада „Вива“ школе филма у 16 градова.

СРНА