Пријем за ученике генерације и вуковце основне и средње школе

16.06.2020.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић организовао је данас пријем за ученике генерације и вуковце основне и средње школе, којима су уручени симболични поклони.

Ученик генерације Основне школе „Вук Караџић“ је Андреа Тасић, док је ученик генерације Средњошколског центра „Иво Андрић“ Гала Пајовић.

Ђуревић је рекао да је данашњи пријем доказ да општина води рачуна о својим ученицима, а симболични поклони који су уручени подстрек за њихово даље школовање и успјехе.

„Наставићемо да их помажемо кроз стипендије, а у посљедње три године уз помоћ предузећа `Хидроелектране на Дрини` успијевамо за све наше студенте да обезбиједимо стипендије, а тако ће бити и ове године упркос овој ситуацији“, истакао је Ђуревић.

Према његовим ријечима, општина Вишеград је кроз ребаланс буџета испланирала средства за исплату свих стипендија за све студенте који су потписали уговоре за текућу годину.

Директор Средњошколског центра „Иво Андрић“ Дивна Васић навела је да је ова генерација показала озбиљност и одговорност и у немогућим условима.

„Нама су у школи увијек важни резултати наших ученика, али нам много значи и признање од других“, нагласила је Васићева.

Ђак генерације Средњошколског центра Гала Пајовић каже да јој је ово други пријем код начелника, први као спортисти године, а сада и као ђаку генерације, што је за њу велика част.

„Ово је подстрек за мене, а школовање ћу наставити у Београду на Факултету организационих наука“, прецизирала је Пајовићева.

Ученик генерације Основне школе „Вук Караџић“ Андреа Тасић истакла је да се током досадашњег школовања веома трудила како би постигла овај успјех.

„Основну школу ћу памтити по дружењу и многим другим успоменама, а планирам да упишем гимназију. Остваривала сам и спортске успјехе, као и на такмичењима у огранизацији Црвеног крста“, напоменула је Тасићева.

СРНА