Пријем за ученике генерације и успјешне ученике

10.06.2021.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић организовао је данас пријем за ученике генерације и успјешне ученике Основне школе „Вук Караџић“ и Средњошколског центра „Иво Андрић“, којима су уручени симболични поклони.

„Радује нас велики број ученика са најбољим оцјенама. Општина је, као и сваке године, издвојила одређена средства и наградила њихов рад и успјех“, истакао је Ђуревић.

Он је свим ученицима пожелио успјех у даљем школовању, са жељом да се врате у Вишеград након школовања.

„Општина је ове године организовала одлазак у Стари Брод за најбоље ђаке, њихове разредне старјешине и директоре школа, да се упознају са дешавањима из тог периода“, рекао је Ђуревић и додао да сви, а не само ови ученици, треба да обиђу Спомен комплекс и упознају се о дешавањима из Другог свјетског рата.

Директор основне школе Момир Радојчић рекао је да је ово изузетна генерација и да су постигли одличне резултате.

„Имамо седам ученика Вукове дипломе, десет ученика са свим петицама, а 23 одлична ученика. Желим да захвалим општини на реализованим пројектима који су олакшали наставу и наставни процес“, нагласио је Радојчић.

Ученик генерације Основне школе „Вук Караџић“ Маја Јевђевић рекла је да је велика част бити изабран за ђака генерације.

„Ово су награде и признања за досадашњи труд. Веома сам захвална породици и пријатељима јер су ме увијек подржавали, а посебно се захваљујем учитељици и разредној старјешини које су своје знање пренијели на мене“, истакла је Јевђевићева која планира да упише гимназију.

Директор Средњошколског центра „Иво Андрић“ Дивна Васић рекла је да су поносни на успјехе и знања ученика, а пријем код начелника општине је доказ да постоје установе које уважавају успјехе младих људи.

„Вјерујем да ће се наши ђаци вратити у своје мјесто послије завршених факултета и да ће за њих бити мјеста у њиховом граду“, истакла је Васићева.

Она је нагласила да се само знањем може мијењати и обликовати свијет.

Ученик генерације Средњошколског центра Вук Шијаковић рекао је да је пријем значајан јер показује да се вреднује труд, рад и залагање.

„Школовање ћу наставити на Рачунарском факултету у Београду зато што сматрам да на тај начин могу да надоградим своја знања која сам стекао. Добитник сам стипендије Рачунарског факултета и то ће ми олакшати школовање“, истакао је Шијаковић.

Вуковац Средњошколског центра Марија Ђурђевић рекла је да ће школовање наставити на Факултету техничких наука на електротехничком одсјеку.

СРНА