Пријем за свештенство

04.01.2018.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић организовао је пријем за свештенство Православне црквене општине Вишеград поводом новогодиших и божићних празника.

Ђуревић је истакао добру сарадњу са Православном црквеном општином Вишеград, наводећи да општина у складу са могућностима помаже вјерске објекте, те најавио помоћ у изградњи музеја у Старом Броду.

„Прошле године донирали смо 5.000 КМ за звоно Храма Светог цара Лазара у Андрићграду, а ове године настављамо да помажемо све вјерске објекте“, додао је Ђуревић.

Свештеник Средоје Андрић рекао је да је сарадња са општином Вишеград изузетно добра и да је начелник отворен за сарадњу.

Према његовим ријечима, општина Вишеград је финансијски помагала различите манифестације и та сарадња, која много значи Православној црквеној општини Вишеград, биће настављена.

Свештеник Андрић изразио је наду да ће бити посјећена и Богом благословена предстојећа прослава најрадоснијег хришћанског празника – Божића.

Андрић је подсјетио да ће у недјељу, 7. јануара, на Божић увече бити обављено ломљење божићне чеснице, у организацији Храма Светог цара Лазара под покровитељством општине Вишеград.

СРНА