Пријем за представнике Борачке организације

28.12.2022.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић изјавио је да је Борачка организација ове општине важан фактор друштва и да се не смије заборавити немјерљив допринос бораца у стварању и очувању Републике Српске, те истакао да је буџет за ову организацију у посљедње двије године повећан са 150.000 КМ на 220.000 КМ.

„У сарадњи са општинском Борачком организацијом планирали смо активности на локалном нивоу која се тичу обиљежавања 9. јануара – Дана Републике, а свакако ћемо испоштовати и сва дешавања када је ријеч о прослави овог датума на републичком нивоу“, рекао је Ђуревић на пријему поводом наступајућих новогодишњих и божићних празника за представнике локалне Борачке организације.

Предсједник Скупштине Борачке организације Вишеград Александар Савић рекао је да су ове године завршили рестаурацију Централног спомен-обиљежја, те да су у свим мјесним одборима урадили оно што је било примарно.

„Имали смо више од 400 захтјева бораца за једнократну помоћ у лијечењу и свима смо изашли у сусрет“, нагласио је Савић и додао да је ријеч о средствима у складу са могућностима.

Он је истакао да је помоћ неопходна породицама бораца који су у затворима до правоснажности пресуда, као и дјеци погинулих бораца.

„Планирамо да помогнемо нашим борцима у виду санације кућа, како би им омогућили пристојнији живот“, рекао је Савић, те подсјетио да је током свог мандата на функцији предсједника Борачке организације Републике Српске за 11.583 бораца обезбијеђен борачки додатак.

Он је појаснио да се ово примање односи на лица која немају навршених 60 година, а налазе се на евиденцији Завода за запошљавање Републике Српске.