Пријем за породице – домаћине дјеце са Космета

09.07.2019.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић организовао је данас пријем за све породице, представнике предузећа и јавних установа који су дали свој допринос приликом боравка 48 дјеце са Косова и Метохије у Вишеграду.

„На овај начин хтјели смо да се захвалимо свима онима који су барем на неки начин помогли да боравак дјеце у нашој општини протекне у најбољем могућем реду, а и онима који су помогли око организације централног дочека дјеце у Андрићграду“, рекао је Ђуревић.

Он је подсјетио да је током седмодневног боравка дјеце са Космета био организован свакодневни програм, који је употпуњен различитим садржајима.

Директор обданишта „Невен“ у Вишеграду Данка Митровић истакла да су се у овој установи потрудили да дјеци са Космета прикажу да начин одрастања и сазријевања може бити другачији него што га они имају.

„Пријем дјеце с Косова и Метохије у обданишту „Невен“ био је организован тако што смо им кроз плес, игру, рецитал, дружење и симболичне поклоне показали да су увијек добродошли, не само у нашој установи, него и у Вишеграду и Републици Српској“, навела је Митровићева.

Наставник у Основној школи „Вук Караџић“ у Вишеграду Оливера Комленовић рекла је да су у овој школи дали скроман допринос како би дјеца са Косова и Метохије имала лијеп пријем у Вишеграду, побјегла од сиве свакодневнице и учествовала у радостима.

Дјеца са Космета боравила су од 16. до 23. јуна у 18 градова Републике Српске у склопу пројекта „Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске“, а у Андићграду је организован централни дочек за око 1050 дјеце.