Пријем за пензионисаног директора Средње школе у Вишеграду

04.06.2018.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић уприличио је данас пријем поводом одласка у пензију дугогодишњег директора Средње школе „ Иво Андрић“ Ђорђа Мршевића.

„ Имали смо потребу да се на овај начин, скромним поклоном, одужимо нашем директору Мршевићу, рекао је Ђуревић, те истакао да се нада да ће ова средњошколска установа и даље успјешно радити.

Он је навео да је вишеградски средњошколски центар један  од најуређенијих, како на регији, тако и у Републици Српској и да општина Вишеград издваја значајна средства у циљу квалитетних услова школовања.

Пензионисани директор и професор Ђорђе Мршевић изразио је захвалност начелнику на пријему и на доброј сарадњи.

Мршевић је потврдио да је функцију директора средње школе обављао 25 година и да је у  тој установи био у радном односу непуних 40 година.„ За то вријеме, радио сам са десет министара и шест начелника, и могу да кажем да сам задовољан сарадњом са колегама, општином, Министарством просвјете и културе Републике Српске и предузећем ХЕ „ На Дрини“ Вишеград, од којих смо увијек имали помоћ и разумијевање“, нагласио је Мршевић.

Према његовим ријечима до сада је у оквиру ове образовне установе реализовано око 25 пројеката.

„ Као бивши предсједник Актива директора сарајевско- романијске регије, одговорно могу да тврдим да је средња школа у Вишеграду једна од најмодернијих и најбоље опремљених у окружењу и сигуран сам да ће и у наредном периоду имати завидне услове за образовање будућих генерација“, казао је Мршевић.

Радио Вишеград