Пријем за новоизабране министре у Савјету министара БиХ

26.12.2019.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић уприличио је данас пријем за новоименоване министре у Савјету министара Сташу Кошарца и Војина Митровића.

„Разговарали смо о разним темама, а све у интересу наших суграђана. Договарали смо нове пројекте за нашу општину и вјерујем да ћемо заједничким снагама успјети да их реализујемо“, рекао је Ђуревић новинарима након састанка.

Он је захвалио министрима на посјети и изразио увјерење да ће убрзо доћи до реализације пројеката.

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац рекао је да Вишеград има одговорну локалну власт која жели да афирмише и развија одређене пројекте од којих ће грађани ове локалне заједнице имати директну корист.

„У протеклих пет година општина Вишеград није имала подршку ниједног министарства у Савјету министара. То није добро. Ми смо дошли да исправимо грешку наших претходника и да из аспекта чињеница и пројеката који указују на потребе развоја Вишеграда уз одговорну власт дамо тај допринос“, истакао је Кошарац.

Он је навео да је једно од кључних питања интегрисани гранични прелаз Котроман.

„Сматрамо да би то било значајно због протока робе и услуга, те да би појефтинио транспорт наших производа и смањило трошкове. Сугерисао сам начелнику да заједно са Србијом и општином Ужице покрене процедуру у вези са граничним прелазом Котроман како би то питање ставили на дневни ред у Управи за индиректно опорезивање и царине Србије и покушали да ријешимо. То би значило пуно за привреднике и вјерујем да ћемо то на адекватан начин третирати“, рекао је Кошарац.

Према његовим ријечима, општина Вишеград би имала значајну корист, био би бржи проток роба, знатно већа фреквенција возила, више људи би се зауставило у Вишеграду и буџет општине би имао вишеструку корист.

Министар транспорта и комуникација у Савјету министара Војин Митровић рекао је да је ово његова прва посјета једној општини у Републици Српској од преузимања функције.

„Разговарао сам са начелником и његовим сарадницама о области коју ово министарство покрива и договорено је да сагледају који су то пројекти који су интересантни за ову локалну заједницу, те да их доставе министарству, а ми ћемо урадити све што је у нашој моћи, јер зато смо и отишли у Сарајево, да помогнемо прије свега Републику Српску, а онда и БиХ“, истакао је Митровић.

Састанку су присуствовали и генерални директор „Електропривреде Републике Српске“ Лука Петровић, директор предузећа „Хидроелектране на Дрини“ Недељко Перишић, посланик Перо Петровић и одборник Скупштине општине Вишеград Дарко Андрић.

СРНА