Пријем за младог информатичара Димитрија Глибића

01.02.2018.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић уприличио је данас пријем за ученика Средње школе „Иво Андрић“ Димитрија Глибића, који се пласирао на свјетско такмичење из информатике у граду Казањ, у Русији.
„Општина помаже младе људе на различите начине, а ово је прилика да честитамо на успјеху младом ученику и пожелимо му добре резултате на предстојећем такмичењу“, истакао је Ђуревић.

Он је додао да је општина издвојила средства за трошкове пута у Русију, како би било омогућено младом ученику да учествује на такмичењу.

„Сигурни смо да ће Вишеград и Република Српска бити представљени на одличан начин, а ми ћемо наставити да помажемо и подржавамо вриједне ученике“, поручио је Ђуревић.

Ученик трећег разреда Димитрије Глибић рекао је да се на такмичење пласирао путем интернета, које је организовао Универзитет Инополис у Русији, а биће одржано 25. фебруара.

„Конкуренција је била веома велика. Из Републике Српске су се пласирала три ученика из Градишке, Прњавора и Вишеграда, а радиће се такмичарско програмирање“, каже Глибић.

Он је захвалио општини која је спонзорисала пут, те начелнику општине и Средњошколском центру „Иво Андрић“.

Професор информатике Дарко Митровић напоменуо је да ученици за овако изузетне резултате морају имати талента, али да се највећи дио односи на рад.

„Прије двије године, ученик Бранко Фулурија се пласирао на Олимпијаду и популаризовао програмирање код младих, чиме млади обезбјеђују своју будућност на вријеме“, истакао је Митровић.

Он је захвалио општини Вишеград на помоћи коју је издвојила за одлазак Димитрију Глибићу на ово такмичење, те додао да су у знак захвалности направили апликацију за андроид за слушање програма Радио Вишеграда.

СРНА