Пријем за младе кошаркаше „Варде ХЕ“

09.04.2024.

Начелник оштине Вишеград Младен Ђуревић примио је данас кадетску екипу КК „ВАРДА ХЕ“ која је изборила пласман на финални турнир у оргнаизацији Кошаркашког савеза Републике Српске.

Ђуревић је честитао младим кошаркашима и пожелио пуно успјеха на даљим такмичењима. „Сваки успјех младих људи је успјех цијелог града, јер млади су наша будућност. Овавим пријемима желимо показати да бринемо, пратимо и пружамо подршку спортистима, што ћемо радити и у наредном периоду“, рекао је Ђуревић.

Предсједник КК „Варда ХЕ“ Илија Видаковић рекао је да је Вишеград био домаћин полуфиналног турнира за кадете. „Очекивали смо да ћемо бити други, јер је екипа из Власенице је јача од нас. Та очекивања смо и остварили. Желим да се захвалим начелнику општине који нам је помогао да одржимо турнир, али и хидроелектрани Вишеград, која нам је обезбиједила ноћење за екипе“, истакао је Видаковић.

Кошаркаш Никола Савић рекао је да је екипа из Вишеграда прошла као другопласирана екипа на завршни турнир.

„Ово за нас много значи, јер смо ми мала средина и имамо прилику да идемо даље. То је велики успјех за нас и наш клуб. Захваљујем начелнику који је показао поштовање према нама“, истакао је Савић.

Пријему је присуствовао и тренер КК „Варда ХЕ“ Марко Бојић. Вишеград је протеклог викенда био домаћин кошаркашког полуфиналног турнира првенства Републике Српске за кадете на којем су учествовали КК „Леотар“ Требиње, КК „Будућност“ из Бијељине, КК „Власеница“ из Власенице и домаћин КК „Варда ХЕ“ из Вишеграда.