Пријем за Луку Марковића

06.04.2023.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић данас је уприличио пријем за Луку Марковића, најбољег студента друштвених наука у Републици Српској, те нагласио да је ово добар примјер како млади кроз учење стварају себи пут за будућност.
Ђуревић је рекао новинарима да су разговарали о Марковићевим даљим плановима за будућност.

„Жеља му је да остане на Факултету, а уколико се одлучи вратити у нашу општину, ми ћемо имати разумијавања и за његов даљи статус“, истакао је Ђуревић.

Марковић је захвалио начелнику за пријем и изразио задовољство што општина прати рад и успјехе младих.

„Овај пријем за мене је награда за досадашњи труд и мотив да наставим даље са успјехом и да што боље представљам нашу општину. Планирам да останем у Републици Српској након студија“, нагласио је Марковић.

Лука Марковић, студент четврте године Економског факултета на Палама Универзитета у Источном Сарајеву, прворангиран је на коначној ранг-листи за додјелу престижних стипендија Фонда „Др Милан Јелић“ за студенте првог циклуса студија друштвених наука у академској 2022/2023. години.

Захваљујући просјечној оцјени у току студирања од 9,92, приликом рангирања остварио је укупно 103,20 бодова, што га чини најбољим студентом првог циклуса студија у области друштвених наука у Републици Српској.

СРНА