Пријем за дјецу са Космета

28.01.2022.

Представници општине Вишеград уприличили су данас пријем за чланове Грађанског аматерског хора „Каменички бисери“ из Косовске Каменице и упознали их о знаменитостима, животу и људима овог краја.

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов рекао је новинарима да су дјеца учествовала на више светосавских програма, након чега су посјетила Општинску управу Вишеград, културне и туристичке знаменитости Вишеграда, Андрићград и стари мост.

„Хвала општини Вишеград на челу са начелником општине Младеном Ђуревићем што је угостио дјецу, тако да знају да на путу кроз цијелу Републику Српску имају своје пријатеље. Они су посветили свој живот опстанку на Косову и Метохији и много чине на очувању српског народа, српске културе, српског постојања и српског наталитета“, нагласио је Арлов.

Руководилац групе „Каменички бисери“ Јадранка Васић рекла је да из Вишеграда носе прелијепе утиске и да су посебна осјећања кад год посјете овај град.

„Деца су радосна, захваљујем се свима на дочеку, али и Милораду Арлову, који је смислио пројекат `Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске` и да није било тога не верујем да би наша деца упознала, један од најлепших градова на свету, а то је Вишеград“, истакла је Васићева.

Она сматра да би била велика штета да српска дјеца не познају живот и дјело нобеловца Иве Андрића, на које су сви поносни и чије путеве треба слиједити.

„Ви сте нама једна велика подршка, снага која нас држи, пријатељи од којих имамо искрена срца пуна љубави“, истакла је Васићева.

Стручни сарадник хора Николија Богдановић рекла да су искуства прелијепа и да су пресрећни што су имали прилике да покажу оно што знају, а то је пјесма.

„У Вишеграду се осјећа топлина и гостопримство“, истакла је Богдановићева.

Грађанска аматерска група „Каменички бисери“ одржала је Светосавски концерт у Источном Сарајеву, на којем су се представили пјесмама са Косова и Метохије.

СРНА