Пријем за дјецу која иду на љетовање у Бечиће

31.08.2017.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић примио је данас у свом кабинету 27 малишана, који ће од 3. до 12. септембра боравити у Бечићима у оквиру пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске“.

Ђуревић је рекао да се овим пријемом жели послати порука да се води брига о најмлађим суграђанима.

„Обезбиједили смо скроман џепарац за дјецу која иду на море у оквиру пројекта који се реализује у сарадњи са Центром за социјални рад. Дјеца су срећна и надам се да ће доћи са лијепим утисцима“, истакао је Ђуревић.

Он је додао да са Центром за социјални рад има добру сарадњу, те истакао да се велика средства издвајају за социјална давања.

Вршилац дужности директора Центра за социјални рад у Вишеграду Дејан Савић рекао је да пројекат спроводи Фонд дјечије заштите Реублике Српске.

„Ту се убрајају дјеца из вишечланих породица, дјеца социјалих давања, борачких категорија, успјешна дјеца, те дјеца са посебним потребама јер је циљ пројекта да се на једном мјесту скупи што више дјеце различитих категорија“, додао је Савић.

Он је истакао да та различитост дјеце даје посебну драж, напомињући да овај пројекат траје 16 година.

Савић је изразио захвалност начелнику општине Вишеград Младену Ђуревићу и директору Хидроелектране „Вишеград“ Недељку Перишићу за помоћ у реализацији овог пројекта.