Пријем за делегацију са Космета

12.04.2019.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић уприличио је данас пријем у општини за делегацију са Космета поводом овиљежавања Дана руских добровољаца.

Предсједник Удружења „12. април“ Вишеслав Јанковић из Звечана рекао је да су удружењу и дали то име због данашњег дана у Вишеграду, како би се и на Космету чуло о јуначком дјелу браће из Русије, који су дали своје животе за утемељење државе Републике Српске и српског народа.

„Долазимо овдје већ четири године, надамо се још чвршћој сарадњи и бољем дружењу између братских народа“, рекао је Јанковић.

Предсједник Скупштине Борачке организације Вишеград Светозар Гузина рекао је да је част и задовољство да дочекају браћу са Косова и Метохије на овај дан.

Ђуревић је нагласио да се овим посјетама јачају и учвршћују везе са Косовом и Метохијом.

Он је напоменуо да су прошле године, на дан славе општине Вишеград – 21. септембра, потписане двије повеље о братимљењу са општинама Звечани и Косовска Митровица.

„Настављамо нашу сарадњу и вјерујем да ћемо проширити наша пријатељства и познанства на свим другим пољима. Захвалио бих свима који су нашли времена и дошли у нашу општину“, навео је Ђуревић.

Дан руских добровољаца обиљежава се 12. априла, на дан када су 1993. године код Вишеграда погинула три руска добровољца – Константин Богословски, Владимир Сафонов и Дмитриј Попов, а више њих је рањено.

СРНА