Пријем за чланове Удружења ампутираца

29.05.2019.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић организовао је данас пријем за чланове Удружења ампутираца из Источног Сарајева који су кренули на ходочашће према манастиру Хиландар на Светој Гори.

Ђуревић је рекао да је ово велики подухват људи који имају физичке недостатке, али су се одлучили да направе један тако храбар гест.

„Ова осморица храбрих људи заслужују сваку пажњу, а општина Вишеград им је на неки начин изашла у сусрет“, навео је Ђуревић.

Срђан Јеремић из Удружења ампутираца Источно Сарајево истакао је како им је ово први пут да пјешаче на Свету Гору, а да су до сад ишли четири пута бициклима на Хиландар.

„У част и славу Бога и сјећањем на погинуле борце Војске Републике Српске, ходочастимо до манастира Хиландар. Пут је дуг око 1.000 километара, требаће нам око 34 дана да стигнемо тамо, а на Светој Гори ћемо провести шест дана“, казао је Јеремић.

Према његовим ријечима, чланови Удружења мотив у ходочашћу налазе у очувању и његовању традиције одбрамбено отаџбинског рата, како би на тај начин одали огромну захвалност и част саборцима који су погинули у рату за Републику Српску.

Он је додао да су у Вишeград стигли синоћ и да је их угостио Бато Антић.

Чланови Удружења ампутираца кренули су на ходочашће прије четири дана испред цркве Соколице на Равној Романији.