Пријем и новчане награде за ђака генерације и одликаше

08.06.2018.

На традиционалном пријему успјешних средњошколаца одржаном у Грaдској кући у Андрићграду, начелник вишеградске општине Младен Ђуревић  је истакао да је  ова локална заједница увијек водила бригу о младим и успјешним људима, те да ће и убудуће наставити да помаже сву талентовану омладину.

„ Веома нас радује информација да ове године много средњошколаца жели да упише Техничке факултете“, рекао је Ђуревић, наводећи да ће исти након завршених студија сигурно брже доћи до запослења.

Он је напоменуо да је општина Вишеград у сарадњи са ХЕ „ На Дрини“ обезбиједила стипендије за све студенте који су конкурисали, те навео да се за ове сврхе из буџета  издваја око 150.000 КМ.

Вршилац дужности директора Средње школе „ Иво Андрић“ Дивна Васић је рекла да јој много значи данашњи пријем и новчане награде за 25 најбољих ученика у овој школској години.

„Ово је потврда да су знање и марљивост , праве и непролазне вриједности“, истакла је Васићева.

Она је додала да општина Вишеград води рачуна о будућности младих људи те каже да се нада ће сви заједно успјети да обезбиједе услове за њихов повратак у овај град након завршеног школовања.

Ђак генерације ове образовне установе Василије Чабаркапа  је изразио захвалност начелнику Ђуревићу на награди и указаном разумијевању, те додао да ће му овај успјех бити подстрек за даљи ред и тежњу ка вишим циљевима.

„ Захвалио бих се овом приликом мојим професорима, родитељима, другарима, и надам се да ћемо се једног дана сви вратити у Вишеград као успјешни млади људи“, рекао је Чабаркапа.

Радио Вишеград